A 30-39 éves korosztályban volt a legmagasabb a Fidesz-KDNP támogatottsága, vagyis a családosok körében – hangzott el az adásban.

A Ficsak elnöke reményét fejezte ki, hogy folytatódnak a családpolitikai intézkedések, amellyel elérhető pár évtizeden belül a 2,1 százalékra emelkedjen a termékenységi ráta, amellyel megállítható a népesedéscsökkenés.

A szocialista kormányzás végén 1,23 volt az egy nőre jutó születések száma, ez nyolc év alatt 1,5-re nőtt, de ez még kevés a növekedést biztosító 2,1 arányszámhoz. Ehhez olyan intézkedésekre van szükség, amely a fiataloknak ad egy jövőképet, hogy vállaljanak családot – fogalmazott.

Az elmúlt évek sok olyan anyagi juttatásban részesültek, amely elősegíti a folyamatos népesség növekedés – sorolta Király Nóra az elmúlt évek családpolitikai intézkedéseit, a családi adókedvezményeket, a GYED extrát, az ingyenes tankönyvek biztosítását, valamint  a hiteltartozások csökkentését és  a diákhitel eltörlését.

A Ficsak idén is megünnepli az anyák napját május ötödikén, más családszervezetekkel együtt. A Ringatóval összefogva koncertekkel és családi programokkal várjak az érdeklődőket a Mom Kulturális Központban. Nem feledkeztek meg az apákról sem. Őket június harmadik vasárnapját ünneplik.

A Ficsak küldetése nem csak az , hogy minél több házasság szülessen, hanem az is, hogy ezek a házasságok megmaradjanak, ezért nagyon fontos, hogy az apák is kellő megbecsülést kapjanak – mondta Király Nóra.

VIDEÓ ITT!