Feljelentés érkezett a rendőrségre ismeretlen tettes ellen, aki 2018. december 10-én délután balatonszőlősi külterületi ingatlanjának zárt kerítésen átjutva öt szarvas agancsot lopott el, mintegy százezer forint értékben. A nyomozás során végzett adatgyűjtés eredményeként a bűncselekmény elkövetésével összefüggésben egy 42 éves sárkeresztúri férfi került a rendőrség látókörébe, akitől több, más vagyon elleni bűncselekményből származó tárgyat is lefoglaltak a nyomozók.

A férfit a rendőrök március 8-án Káptalanfüreden elfogták, majd őrizetbe vételét követően gyanúsítottként hallgatták ki több rendbeli lopás vétség és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A március 9-én foganatosított helyszíni kihallgatás során Balatonszőlősön, Csopakon, Alsóörsön és Balatonalmádiban több, korábban elkövetett betöréses lopás helyszínét is megmutatta a nyomozóknak. Jellemzően külterületi ingatlanok, telephelyek voltak a célpontjai.

A balatonfüredi rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság március 11-én elrendelt.