A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) elsődlegesen az idegenforgalmi szempontból frekventált balatoni és velencei-tavi régiókban a balesetek, a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzése, felderítése érdekében folytatott rendőri feladatok egységes, hatékony és szakszerű végrehajtását szervezte és felügyelte a turisztikai idényben. A bizottság évről évre célként tűzi ki a nyári időszakban a szélsőségektől mentes közbiztonság garantálását, a közlekedés rendjének fenntartását, a turisztikai vonzerő megőrzését. A testület tagjainak – Somogy, Veszprém, Zala és Fejér megye rendőri szervei – tevékenységét, előre kidolgozott munkaterv alapján idén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hangolta össze.

A BKKB társszervekkel, önkormányzatokkal, civil szervezetekkel együttműködve folytatott rendőri tevékenységét Vörös Ferenc rendőr ezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti helyettese, a BKKB elnöke összegezte. Az ezredes értékelőjében kiemelte, hogy az összefogás harmonikus és eredményes volt, melynek köszönhetően sem a helyi lakosok, sem az üdülni és pihenni vágyók biztonságát veszélyeztető kiemelt esemény a szezonban nem történt.

Kuczik János Zoltán rendőr dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes beszédében hangsúlyozta, hogy a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkájában évről-évre kiemelkedő szerepet kap az összehangolt, szakmailag kifogástalan rendőri tevékenység annak érdekében, hogy szavatolható legyen a hazánkba látogató turisták és a lakosság közbiztonságérzetének szilárd fenntartása.

Az ülés végén a BKKB jövő évi elnöki tisztségét jelképező vándorzászlót Varga Péter r. dandártábornoktól, Fejér megyei rendőrfőkapitánytól Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese vette át.