A Balatonfüredi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya tavaly júliusban egy vagyon elleni bűncselekmény-sorozat elkövetőivel szemben rendelt el nyomozást. A büntetőeljárás során felmerült, hogy a helyi kempingben nyaralók sérelmére lopást elkövető két személy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel összefüggésben is érintett. A november elejéig tartó aprólékos adatgyűjtés eredményeként a rendőrök kábítószer termesztőket, kereskedőket és fogyasztókat fogtak el egy tavaly november 8-án kezdődött akció sorozatban.

Ennek során 16 személyt kábítószer-kereskedelem bűntett és további 12 főt kábítószer birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A házkutatások alkalmával egy balatonfüredi bérelt lakásban közel fél kilogramm mennyiségű szárított marihuánát foglaltak le a nyomozók, valamint egy úgynevezett varázsgomba termesztésére kiépített rendszert és szárított gombát is találtak. Ezeken túlmenően valamennyi terjesztőnél marihuánát, digitális mérleget és a csomagoláshoz használt anyagokat, továbbá az egyik veszprémi terjesztőnél extasy tablettákat foglaltak le a Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai.

Óriási drogdíler hálózat bukott le Balatonfüreden és a térségben - VIDEÓVAL
 

 

A büntetőeljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly november 16-án hatáskörbe vonta. Ezt követően egy személyt idén január 23-án kábítószer-kereskedelem bűntette miatt fogtak el a nyomozók. Összehangolt rendőri akció keretében február 27-én és február 28-án további 4 embert kábítószer-kereskedelem bűntette, 29 főt pedig kábítószer birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság összesen 21 férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja indított eljárást, közülük 9 fő előzetes letartóztatását az illetékes bíróság elrendelte. A fogyasztással gyanúsított összesen 40 férfi és egy nő szabadlábon védekezhet, ellenük kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.