"Nyerni megyek - nyilatkozta nevetve a rendező Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapjának a szakember. - Nem tudom, milyen mezőny lesz, de nyilvánvaló, hogy ez a rendezvény nem elsősorban a versengésről szól. A Balatonon máskor tilos átevezni, nagyon jó, hogy erre most lesz lehetőség, mert a sportágban ez sokunk fantáziáját izgatta."

A résztvevők a legkülönfélébb vízi járművekkel állnak rajthoz, az érdeklődés az esemény iránt minden várakozást felülmúl. 

"Tényleg sokan vágytak rá, hogy átevezhessenek a Balatonon és a saját hajójukból csodálhassák a badacsonyi dombokat" - mondta az esemény technikai igazgatója, Vaskuti Máté.

Online nevezést péntek délig lehet leadni a www.balatonatevezes.hu oldalon, de a verseny napján déli 12 óráig a rajt helyszínén, a fonyódi szabadstrandon is lehet még nevezni. A jelenlegi előrejelzések szerint a jövő hét közepén érkező hidegfront után szombaton szélcsendes, napos, 26 fokos idő várja az átevezőket, akiket a célban nyereményekkel és lángossal várnak a szervezők.