"A Magyar Rádió Zenei Együttesei a nap folyamán játszanak kamarazenét és teljes létszámban is megjelennek a hallgatóság előtt. A délutánt és estét nem csak a rádióhallgatók élvezhetik, az érdeklődők ingyen bejöhetnek a Márványterembe, illetve a 6-os stúdióba" - mondta Kovács Géza, a Magyar Rádió Zenei Együttesei ügyvezetője korábban az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Mint felidézte, 1943-ban alakult meg a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, később a kórus, 1955-ben pedig a gyermekkar is.

Szeptember 30-án szombaton 14 órakor az ezúttal teljes létszámban összegyűlő Magyar Rádió Gyermekkórusa kezdi a programsorozatot Bartók, Kodály, Decsényi János és Bárdos Lajos műveinek előadásával. Utána a zenekar tagjai mint kamaraművészek és szólisták mutatják meg tehetségüket, 15 óra 30 perctől pedig vetélkedő lesz a szimfonikus zenekar, a gyerekkar és az énekkar tagjainak részvételével.

Kovács Géza elmondta, hogy megszólalnak a zenekar és az énekkar régi, legendás művészei, az együttesek egykori meghatározó személyiségei, köztük Geiger György és Hőna Gusztáv. A záróprogram  18 óra 45 perckor a zenekar fúvósainak koncertje lesz Mozart műveiből. Ezt követően felvételről leadják a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara csütörtök esti koncertjét a Müpából. A műsorban Ránki Dezső zongoraművész Liszt Haláltáncát adja elő, Kovács János vezényletével pedig Szkrjabin két szimfóniája hangzik el.