Bódis József azt mondta, hogy 2021 és 2026 között négyszerannyi uniós forrás áll rendelkezésre a felsőoktatás számára, mint az előző ciklusban.

Az intézményekhez pályázati rendszeren keresztül jut majd el a támogatás, amelyből többek között a struktúraváltást, az infrastruktúra fejlesztését, a teljesítményértékelési rendszer fejlesztését, bevezetését és új finanszírozási rendszer bevezetését valósíthatják meg.

Az infrastrukturális beruházásoknak köszönhetően tovább bővülhet a nemzeti laboratóriumok rendszere és tudományos innovációs parkok épülhetnek - tette hozzá.

Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a támogatás más dimenzióba repítheti az intézményeket, a korábban lemaradt intézményeknek pedig lehetőséget ad a felzárkózásra.

Az innovációs parkok abban nyújtanak majd segítséget, hogy a tudományos kutatási eredmények a gyakorlatban, a gazdaságban jobban hasznosulhassanak – hangsúlyozta.

Bódis József hozzáfűzte: a magyar diplomák eddig is elismertek voltak a világban, de ha még korszerűbb lesz a képzés, a diplomák is értékesebbek lesznek.